Geschiedenis van TransPerfect

Geschiedenis van TransPerfect

Oprichters van TransPerfect Liz Elting en Phil Shawe hebben elkaar ontmoet op de New York University Stern School of Business in 1991 . Zij zagen dat er behoefte was aan een servicegericht bedrijf dat complexe projecten snel en nauwkeurig kon opleveren. In 1992 richtten zij TransPerfect op om de leegte te vullen. Hun missie: taaldiensten van de allerhoogste kwaliteit leveren aan toonaangevende bedrijven over de hele wereld. Zonder externe financiering groeide TransPerfect uit van een tweemanszaak die werkte vanuit een studentenflat, tot een van ’s werelds meest gerenommeerde aanbieders van taalkundige en zakelijke diensten.

Door de jaren heen wonnen TransPerfect en haar bekende GlobalLink-technologie uiteenlopende prijzen, en werden ze geroemd op de Inc. 5000-lijst van snelst groeiende Amerikaanse bedrijven. Het bedrijf kan bovendien bogen op de ontwikkeling van de branchenorm voor certificering van taalkundigen, het TransPerfect Linguist Certification (TLC)-programma, waarin taalkundigen worden getest op taalkennis en vakspecialisatie.

In 2018 kocht Phil Shawe zijn medeoprichter uit—waarmee een nieuw tijdperk voor het bedrijf werd ingeluid, met een hernieuwde focus op uitbreiding en innovatie. De verkoop zorgde voor de voortzetting van TransPerfect’s lange geschiedenis van winstgroei, banencreatie, uitbreiding van haar wereldwijde voetafdruk, en het streven naar strategische fusies en overnames—allemaal met als hoger doel om beter te kunnen voldoen aan de internationale zakelijke behoeften van haar prestigieuze en groeiende klantportfolio.

TransPerfect heeft meer dan 5.000 fulltime werknemers, een netwerk van meer dan 5.000 gecertificeerde taalkundigen en vakspecialisten, en meer dan 90 vestigingen in steden over de hele wereld. Hiermee is TransPerfect de grootste particuliere aanbieder van taaldiensten ter wereld. TransPerfect is ISO 9001:2015- en ISO 17100:2015-gecertificeerd, wat betekent dat elk project kwalitatief en qua service van het hoogste niveau is. Haar wereldwijde groep bedrijven voert jaarlijks meer dan 300.000 projecten uit en werkt samen met een groot aantal van ’s werelds meest prominente ondernemingen.

如今,TransPerfect 聘用了逾 5,000 名全职员工,其人才网络涵盖 5,000 多名认证译员和专业领域专家,并在全球各大城市设立了超过 90 家办事处,堪称全球最大的私营语言服务提供商。在中国,TransPerfect 于2008 年设立了创博翻译(北京)有限公司,为本地的客户持续提供优质的语言服务与产品。TransPerfect 通过了 ISO 9001:2015 和 ISO 17100:2015 认证,确保所有项目都能达到最高质量并获得最卓越的服务。TransPerfect 全球集团与全球众多知名企业合作,每年完成 50,000 多个项目。

 

 

 
Knop Sluiten

Groep bedrijven


 
Knop Sluiten

Kies uw taal


Noord-, Midden- en Zuid-Amerika Europa Afrika en het Midden-Oosten Azië-Oceanië