Management

Management

 
Phil Shawe
Phil Shawe
President en CEO

Phil Shawe was medeoprichter van TransPerfect in 1992. TransPerfect is uitgegroeid tot een wereldwijde groep bedrijven en de grootste particuliere aanbieder van taalkundige en zakelijke diensten ter wereld. Shawe geeft leiding aan de dagelijkse activiteiten van het bedrijf vanuit het hoofdkantoor in New York.

Onder het leiderschap van Shawe heeft TransPerfect vele prijzen en onderscheidingen ontvangen. Het bedrijf heeft driemaal de Inc. 5000 Award in ontvangst mogen nemen, behoorde zesmaal tot de Deloitte Technology Fast 500 en heeft meerdere Stevie Awards for Sales and Customer Service gewonnen. TransPerfect is door Crain's New York Business 6 jaar opeen geklasseerd als een van de grootste particuliere bedrijven en een van de grootste bedrijven met een vrouw als eigenaar. Bovendien is TransPerfect al driemaal door Entrepreneur en de Women President’s Organisation benoemd als een van de snelst groeiende bedrijven in Noord-Amerika die een vrouw als eigenaar heeft of door een vrouw wordt geleid.

In 2008 verscheen Shawe in de prestigieuze “40 Under 40 list” van Crain’s New York Business. Hij zit in de Raad van Bestuur van Girls Who Code, een organisatie met een duidelijke missie: het bestrijden van genderongelijkheid in de technologiesector. Shawe heeft toespraken gehouden op New York University en Columbia University.

Voordat hij de vertaalbranche binnenstapte, was Shawe financieel analist bij Chemical Bank en Global Custody Consultant bij Merrill Lynch. Shawe heeft een MBA in Finance en International Business van de New York University Stern School of Business. Shawe behaalde zijn bachelorgraad aan de University of Florida waar hij drievoudig afstudeerde in Finance, Marketing en Risicomanagement.

 

Roy B. Trujillo
Chief Operating Officer

Chief Operating Officer Roy B. Trujillo trad in 1999 in dienst bij TransPerfect, waarbij hij belangrijke, relevante kennis en ervaring meebracht voor de behoeften van de snelgroeiende TransPerfect-groep. Voorafgaand aan zijn functie bij TransPerfect werkte Trujillo als president en CEO bij Leona's Foods, Inc. Gedurende zijn tijd bij dit bedrijf is het vooral dankzij zijn inspanningen geweest dat een kleine regionale speler zich tot een nationale leverancier van hoogwaardige natuurlijke voedingsproducten heeft ontwikkeld. De door LFI ontwikkelde en geproduceerde producten werden niet alleen onder eigen merk op de markt gebracht, maar ook verkocht onder de private merknamen van Amerika's grootste detailhandelaar. Voordat hij bij Leona’s Foods werkte, vervulde hij diverse technische en leidinggevende functies bij IBM, SBC Communications en Chase Investment Services. Trujillo behaalde een MBA in Corporate Finance en Entrepreneurial Studies aan de New York University Stern School of Business en een bachelorgraad in Industrial Engineering aan de New Mexico State University.

 

Mark Hagerty
Chief Technology Officer

Voordat hij in 2003 bij TransPerfect in dienst trad, was Mark Hagerty Director Software Development bij eTranslate, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de toonaangevende GMS-technologie die uiteindelijk door Translations.com werd aangekocht. Daarvoor was Hagerty acht jaar lang werkzaam als senior software engineer en manager bij Adobe Systems, Inc. Toen Adobe in 1994 eigenaar werd van Aldus, werd hij belast met de samenvoeging van de interne klantendatabases en ondersteuningssystemen. Hij was tevens een van de ontwikkelaars van het product Type-On-Call van Adobe en was een belangrijk lid van de teams die Peoplesoft en SAP intern hebben geïmplementeerd. Hagerty heeft 20 jaar ervaring in softwareontwikkeling en is verantwoordelijk voor de technologische visie en oplossingen die TransPerfect en Translations.com tot een toonaangevende dienstverlener binnen de branche maken. Hagerty heeft een BS in Wiskunde en Industrial Management van de Carnegie Mellon University.

 

Steve Tondera
Chief Financial Officer

Steve Tondera heeft jarenlange ervaring in het runnen van financiële operaties bij verschillende bedrijven verspreid over verscheidene industrietakken. Hij is verantwoordelijk voor de internationale belastingstructuur van TransPerfect en het verbeteren van cashmanagement systemen. Vanuit zijn ervaring heeft hij diverse processen en organisatorische zaken opgesteld en verbeterd. Tondera werkte als CFO en VP of Finance bij bedrijven zoals HEI, Diversified Drilling Corporation en Fant Broadcasting Company voor zijn aanstelling bij TransPerfect. Hij had voor bijna 30 jaar een Certified Public Accountant licentie en heeft een BS in Accounting met een minor in Business Administration van Birmingham-Southern College.

 

Yu-Kai Ng
Chief Information Officer

Yu-Kai Ng kwam in 2005 bij TransPerfect werken. Onder zijn leiding is TransPerfect erin geslaagd de bedrijfsefficiëntie – in tred met de snelle uitbreiding wereldwijd – te vergroten en de IT-investeringen effectief af te stemmen op de strategische bedrijfsdoeleinden binnen de TransPerfect-groep. Voordat hij bij TransPerfect kwam werken, had Yu-Kai een eigen technische consultancypraktijk, met klanten als IBM en Siebel Systems. Hij heeft ook leiding gegeven aan technische afdelingen bij Respond.com, Full Circle Software, Puma Technology en Adobe Systems. Yu-Kai heeft een BA in Computerwetenschappen van de universiteit van California, Berkeley.

 

Kevin Obarski
Chief Revenue Officer

Kevin Obarski is de Chief Revenue Officer van TransPerfect en heeft als primaire verantwoordelijkheid verkoop, klantrelaties en innovaties die groei stimuleren. Hij is een groot supporter van ondernemersgeest binnen TransPerfect, om werknemers van verschillende achtergronden en ervaringsniveaus te helpen bij het uitgroeien tot directeuren, senior managers en functies op bestuursniveau. Kevin doet er alles aan om individuen te begeleiden bij het bereiken van aanzienlijk langdurig succes in een kort tijdsbestek.

Hij werd onderdeel van het kantoor van het bedrijf in Atlanta in 2001 en is een belangrijke drijvende kracht geweest achter de meer dan 100 achtereenvolgende kwartalen winstgevende groei voor TransPerfect. Hij is persoonlijk verantwoordelijk geweest voor de lancering van verschillende nieuwe afdelingen en heeft teams samengesteld en geleid bij het oplossen van complexe zakelijke problemen, zowel binnen TransPerfect als bij klanten van het bedrijf wereldwijd.

Kevin is de trotse vader van 3 meisjes en is actief betrokken bij liefdadigheidsinspanningen zoals Virgin’s Galactic Unite en Girls Who Code, beiden gefocust op het stimuleren van STEM-onderwijs en -carrières, evenals de V Foundation for Cancer Research.

 

Jin Lee
Senior Vice President Global Production

Jin Lee is Senior Vice President Global Production bij TransPerfect. Lee geeft wereldwijd leiding aan de vertaal-, tolk- en DTP-afdelingen van het bedrijf. Hij heeft ongeëvenaarde ervaring met het leiden van grootschalige technische projecten in meerdere talen. Vanuit het hoofdkantoor in New York ziet hij toe op de selectie, training, productiviteit en evaluatie van meer dan 350 werknemers wereldwijd. Lee begon zijn carrière bij TransPerfect in 2003 als projectmanager met kennis van de Koreaanse en de Franse taal. Hij onderscheidde zich door zijn ‘hands-on’-aanpak en zijn vermogen om grote, geografisch verspreide teams te vormen die succesvol samenwerkten aan projecten met strenge compliance- en kwaliteitsnormen, en werd mede daardoor bevorderd tot senior manager van de afdeling juridische vertalingen. In 2007 werd Lee aangewezen als hoofd van onze snel groeiende afdeling Life Sciences; hij speelde daar een cruciale rol in de ontwikkeling van onze grootste accounts. Lee heeft een BA in economie van het Middlebury College.

 

Jessica Eker
Jessica Eker
Senior Vice President

Jessica Eker is Senior Vice President en werkt sinds 2003 bij TransPerfect. Met een focus op Life Sciences en een wereldwijd team van zo'n 150 salesmensen, zowel in het veld van Life Sciences als daarbuiten, heeft Eker TransPerfect geholpen wereldwijde partnerschappen op te bouwen met een aantal toonaangevende farmaceutische bedrijven, zoals Johnson & Johnson, Pfizer, Novartis, Bristol-Myers Squibb, Daiichi Sankyo en Merck, en was bovendien verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de dienst Taalkundige Validatie van TransPerfect. Artikelen van Eker over het vertalen van klinische trials zijn verschenen in de tijdschriften Future Pharmaceuticals en EPC (European Pharmaceutical Contractor) Magazine, en zij heeft opgetreden als gastspreker op de jaarlijkse conferentie van de Drug Information Association (DIA) in 2008. Tijdens de Stevie Awards voor sales en klantenservice in 2010 ontving Eker de titel “National VP of Sales of the Year”. Ze studeerde in 2001 met uitmuntende cijfers af aan de Georgetown University met een BSLA in Spaans en een dubbele minor in Business en Italiaans.

 

Lisa Chan
Lisa Chan
Senior Vice President

Lisa, die vanuit ons kantoor in Washington, DC werkt, begon haar TransPerfect-carrière in 2000 met het managen van meerdere strategische accounts verspreid over verschillende bedrijfstakken. Ze fungeert momenteel als de sponsor van veel van onze grootste klanten. Met ervaring in de meeste sectoren is Lisa tegenwoordig vooral bezig met het helpen van klanten die op zoek zijn naar een creatieve oplossing voor hun zakelijke problemen, waarbij een mix van services en expertise vereist is. Intern is ze zowel voor het trainingsprogramma als de Client Experience-afdeling verantwoordelijk, die vooral de taak heeft om ervoor te zorgen dat onze meest gewaardeerde klanten de service krijgen die ze verdienen. Lisa is afgestudeerd in Spaans en Internationale Betrekkingen aan de Penn State University.

 

Keith Brazil
Keith Brazil
Senior Vice President, Technology

Keith Brazil is Vice President of Technology voor Translations.com, met verantwoordelijkheid voor het ontwerp, de ontwikkeling, de kwaliteitscontrole en de implementatie van de GlobalLink-producten. Keith heeft de leiding over een wereldwijd team van ingenieurs, ontwerpers en ondersteunend personeel, en ook over een team van solution engineers en architecten die verantwoordelijk zijn voor succesvolle implementatie bij klanten. Bovendien fungeert hij als feedbackloop voor client feature requests. Hiervoor was Keith Director of Localization bij Translations.com, waarbij hij nauw samenwerkte met de productieteams. Voor hij in 2000 bij Translations.com in dienst trad, was Keith Computer Aided Translation Manager voor Berlitz GlobalNET in Dublin, Ierland. Keith komt oorspronkelijk uit Dublin en heeft een BSc in Applied Computational Linguistics van Dublin City University.

 

Michael Sank
Vice President, Corporate Development

Michael Sank kwam in 1997 bij TransPerfect, toen hij het kantoor in Los Angeles opende. Vervolgens leidde hij als Vice President of International Operations de wereldwijde uitbreiding van het bedrijf. Hij woonde in die periode in Londen, Parijs, Frankfurt en Hongkong, waar hij leiding gaf aan alle sales- en productieactiviteiten in Europa en Azië. Na meer dan twintig transacties te hebben voltooid, waaronder de overname van technologie als uitbreidingen in de Gaming, Media & Entertainment sectoren, beheert hij nu TransPerfect's M&A activiteiten. Door samen te werken met nieuwe managers heeft hij bijgedragen aan de integratie, het behoud van werknemers, de groei en het algehele succes van deze fusiepartners binnen het nieuwe TransPerfect-kader. Hij was lid van de LocWorld Program Advisory Board en fungeerde als voorzitter van de Globalization and Localization Association (GALA). Hij heeft een BA (cum laude) in Engels van de San Diego State University.

 

Marc H. Miller
Vice President Quality Systems
President TransPerfect Medical Device Solutions

Marc H. Miller is President van TransPerfect Medical Device Solutions en Vice-president Quality Systems voor TransPerfect. TransPerfect Medical Device Solutions heeft als enige vertaalbedrijf ter wereld een ISO 14971-certificaat en is tevens gecertificeerd volgens ISO 9001 en ISO 13485. Miller werkte eerder als Senior Research Associate voor het strategische consultancybedrijf S.I.A.R, waar hij beoordelingen schreef voor Amerikaanse en Europese medisch-technische bedrijven. Miller behaalde zijn MBA in Marketing aan de Scottish Business School van de Stirling University in Schotland en zijn BA in Keltische Taal- en Letterkunde aan Harvard University.

 

Matt Hauser
Senior Vice President

Matt maakt sinds 1996 deel uit van de TransPerfect-familie en heeft ervaring opgedaan in vrijwel alle takken van de organisatie. Binnen zijn huidige rol als Senior Vice President geeft hij leiding aan de sales- en marketingafdeling van het TransPerfect GlobalLink-technologieplatform, ’s werelds meest gebruikte globalisatie managementsysteem. Matt is gefocust op het helpen van organisaties bij het zo effectief en rendabel mogelijk betreden van nieuwe markten en heeft ruime ervaring met het gebruik van multi-channel oplossingen voor een scala aan verticale markten. Matt is tevens nauw betrokken bij de verkoop van global technology samen met de Enterprise Sales en PartnerLink teams van TransPerfect. Matt is afgestudeerd aan de University of Florida en heeft een BA in Engels. Hij werkt momenteel vanuit Atlanta, Georgia.

 

Martha Ferro Geller
Senior Vice-President, Strategic Accounts

Martha Geller is geboren in Bogota, Colombia. Ze spreekt vloeiend Engels, Spaans en Frans en heeft een Masters in Vertalen en Tolken aan het Middlebury Institute of International Studies in Monterey, Californië. Martha heeft ruime ervaring op gebied van wereldwijde communicatie, vertalingen en lokalisatie. Ze werkte bij bedrijven als Ogilvy & Mather en Berlitz voor enkele van de meest iconische merken op de internationale markten. Martha is nu de Senior Vice President of Strategic Accounts en daarmee verantwoordelijk voor de Enterprise Solutions Group (ESG) bij Translations.com. Zij houdt zich bezig met new business development en de opdrachten en introductie van zakelijke klanten. Deze klanten zijn onder andere toonaangevende merken in reizen & hospitality (Hilton, Avis, Lufthansa, Starwood), de hightech (DELL EMC, HPE, Citrix), automobiel (Nissan, Ford) en retail (Sephora, Ralph Lauren). Martha woont in de San Francisco Bay Area met haar man en 2 kinderen. Ze is dol op tuineren en houdt van lezen en wandeltochten om geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker.

 

 

 
Knop Sluiten

Groep bedrijven


 
Knop Sluiten

Kies uw taal


Noord-, Midden- en Zuid-Amerika Europa Afrika en het Midden-Oosten Azië-Oceanië