Softwarelokalisatie & Testen van gelokaliseerde producten

Softwarelokalisatie & Testen van gelokaliseerde producten

TransPerfect biedt een end-to-endoplossing voor softwareglobalisatie, met inbegrip van strategisch overleg vooraf, lokalisatie en functionele testen. Ons proces waarborgt dat zowel standalone als embedded software taalkundig kloppend en cultureel passend is. En onze full-service test- en validatiediensten garanderen functionele deugdelijkheid.

Softwarelokalisatie omvat gescheiden workflows voor de aanpassing van de gebruikersinterface, helpbestanden en technische documentatie. Deze gescheiden processen moeten onderling worden gecoördineerd om te zorgen voor een maximale kostenbesparing, een zo snel mogelijke marktintroductietijd en een optimale consistentie van het eindproduct.

TransPerfect maakt gebruik van best practices en de nieuwste technologieën om waar mogelijk elke stap van het softwarelokalisatieproces te automatiseren. Kwaliteit vormt de rode draad in het softwarelokalisatieproces, van de initiële identificatie en extractie van te lokaliseren elementen tot en met de herbouw van het geheel in verscheidene taalversies en het testen ervan.

We Know How

Lokalisatieproces

Onze softwarelokalisatiedeskundigen pakken complexe taken aan waar anderen voor zouden terugdeinzen, brengen ze snel terug tot de losse bouwstenen en passen een procesgeoriënteerde methodologie toe die zich bewezen heeft met de succesvolle lokalisatie van talloze softwareproducten en -applicaties. Of het nu gaat om het bouwen van een gelokaliseerde omgeving, het aanpassen van dialoogvensters, het opsporen en verwijderen van bugs, het versiebeheer, het schrijven van testscripts of simpelweg het nemen van screenshots: onze softwarelokalisatiedeskundigen combineren de meest geavanceerde technische kennis met een klantgericht gevoel voor urgentie. Het resultaat is niets minder dan de meest complete oplossing voor softwarelokalisatie die in de branche te vinden is.

Post-lokalisatietests en kwaliteitsbeheer

Onze testoplossingen waarborgen dat uw software, websites en multimedia in alle talen, alle besturingssystemen, browsers, kanalen en apparaten naar behoren presteren, zodat kostbare vertragingen en potentieel schadelijke fouten worden vermeden.

Softwarelokalisatie is een dermate complexe aangelegenheid dat zelfs de beste taalkundigen en engineers bepaalde problemen die zich pas voordoen in de gebruiksomgeving, niet kunnen voorzien. Door uw software te testen in zijn eigen omgeving, komen we dit soort fouten, die de gebruikerservaring en prestaties negatief beïnvloeden, op het spoor. Veel voorkomende problemen zijn onder meer:

Tekstuitloop
Tekstuitbreiding / tekstinkorting
Externaliseren van strings
Externaliseren van strings
Onjuiste vertaling
Onjuiste vertalingen
Tekencodering
Tekencodering/ lettertypen
Software-lokalisatie
Problemen met landinstellingen
vertaling van software
Meer

Testproces

Op basis van onze marktleidende praktijken werken wij samen met u een aanpak uit die intuïtief aansluit op uw interne activiteiten en personeel. Dankzij de combinatie van onze ervaren taalkundige en functionele testers, ons in-house testcentrum in Boulder, Colorado, en onze full-service vestigingen over de hele wereld kunnen wij een beveiligd, kosteneffectief netwerk vormen om een volledig aanbod aan testmogelijkheden te leveren. Voltijds werkende test leads kunnen ter plaatse beschikken over meer dan 400 ervaren taalkundige en functionele testers in 40+ talen.

We hanteren een testproces in acht stappen om optimale resultaten te garanderen:

  1. Projectanalyse uitvoeren, waarbij wordt vastgesteld wat alle doelen, richtlijnen en te leveren eindproducten zijn
  2. Een testplan opstellen, dat als werkplan voor het hele project dient
  3. Alle testcases definiëren
  4. Het ideale team voor kwaliteitsborging samenstellen en trainen
  5. Testomgevingen inrichten
  6. De foutenworkflow inrichten
  7. Tests uitvoeren
  8. Documentatie en vertaalgeheugens bijwerken

 

Stringente methode

Gegarandeerd valide, rapporteerbare resultaten
Softwarespecifieke training
Voortgangsbeheer
Debriefing

 

Nauwgezette documentatie

End-to-end planning en documentatie
Volgen van door klant gewenste procedures
Aanpasbare rapportage en gegevens

 

Efficiënte technologie

Flexibel beheersysteem
Cases detailspecifiek volgen
Toegankelijk en gebruiksvriendelijk foutenbeheer

 

 
Knop Sluiten

Groep bedrijven


 
Knop Sluiten

Kies uw taal


Noord-, Midden- en Zuid-Amerika Europa Afrika en het Midden-Oosten Azië-Oceanië